Днес с изпити по история на България и по химия продължава втората кандидатстудентска

...
Днес с изпити по история на България и по химия продължава втората кандидатстудентска
Коментари Харесай

Кандидатстудентската сесия в СУ продължава с изпити по история и химия

Днес с изпити по история на България и по химия продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година
 
Кандидатстудентският изпит по история на България е писмен и се състои от два съставния елемент: насърчаване на тематика по даден исторически проблем и тест. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.
 
Предложената изпитна стратегия е формирана въз основа на образователното наличие по История на България за XI клас на междинните учебни заведения – наложителна подготовка. В нея са включени съществени проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развиването на българската страна и на българското общество във времето от края на VII доникъде на XX в.
 
Изпитната комисия формулира тематиките и разновидностите на теста в деня на изпита, тъй че те да покриват цялото образователно наличие, заложено в програмата по История на България.
 
При започване на изпита се изтеглят две тематики, като всеки кандидат-студент има право да избере и да написа по една от тях, както и един от тестовите разновидности, който се раздава на кандидат-студентите. Тестът включва въпроси от отворен и затворен вид от региона на политическата, стопанската, църковната и културната история на България през Средновековието, Възраждането и Новото време.

 
Основните цели на изпита са да провери историческите познания на кандидат-студентите, планувани в държавните просветителни условия за първо равнище; да ревизира уменията на кандидат-студентите за основаване на необорим текст по избран проблем; да ревизира равнището на притежаване на книжовния български език, доколкото това е изискване за основаване на верен текст.
 
Кандидатстудентският изпит по химия е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два съставния елемент:
 
Компонент 1 се прави оценка с числова оценка по шестобална система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички, които аплайват с изпит по химия в Софийския университет. Компонентът се състои от две елементи. Първата част включва 20 тестови въпроса с избирателен отговор (един от пет) върху материала по неорганична и органична химия; втората част включва 4 логичен задания (2 по неорганична и 2 по органична химия).
 
Компонент 2 е наложителен единствено за претендентите за компетентност „ Медицина “ в Софийския университет. Той съставлява насърчаване на тематика от образователния материал от VII, VIII, IX и X клас. До присъединяване в балообразуването и класирането за компетентност „ Медицина “ се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат „ ДА “ на този съставен елемент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР